Volgers

Zoeken in deze blog

dinsdag 1 juli 2014

Lekker lezen in de tuin.

De derde vintage-week bij Kreatrends gaat van start en ik heb deze kaart er voor gemaakt.


Voor de basis van de kaart heb ik gebruik gemaakt van een Shape-mal van Dutch Doobadoo. Deze heb ik nagetekend op ColorCore Cardstock en Design papier van Marianne Design.
Het ColorCore Cardstock heb ik aan de randen licht opgeschuurd voor een leuk effect. Daarna heb ik de randjes van het Cardstock en Designpapier geïnkt met Distress Ink Walnut Stain.


Met Gesso en de Roses Mask van Dutch Doobadoo heb ik deze roosjes op de kaart gemaakt.
Het geheel bestaat uit twee laagjes, dit omdat, als je het gesso gelijk heel dik gebruikt, je kans maakt dat het onder de mal wegloopt. Bij twee dunne laagjes blijft het vaak mooier. De bloemblaadjes heb ik met Distress Ink Bundled Sage licht bewerkt.


Het houten vlindertje zit, samen met het gietertje en het hekje, in een hout ornamentbox tuingereedschap. Hierin zitten in totaal 7 verschillende soorten figuurtjes. Ik heb ze licht bewerkt met Distress Ink.


De prachtige roosjes hoekmal is van Joy!crafts, Noor!Design. Ik heb de roosjes extra gestanst uit ColorCore Cardstock en licht opgeschuurd.


Hier het leuke houten gietertje en het leuke takje van Noor!Design.


Nieuw in de webwinkel van Kreatrends zijn Interlace Borders van Nellie Snellen. Leuk om enkel te gebruiken maar als je ze 2x stanst en door elkaar vlecht krijg je ook een erg leuk effect zoals op de foto hierboven.
Door het prachtige kant heb ik Scrappers Floss geregen en in het midden gestrikt. Het kant heb ik op de Interlace Border vastgezet waarbij er telkens een stukje border over het kant heen komt.
Het houten hekje zit ook in de ornament box gereedschap.


En dan als laatste een lief romantisch plaatje van een moeder die haar dochtertje in de tuin heerlijk voor zit te lezen. Deze staat, met nog 3 andere prachtige plaatjes, op een knipvel van Nellie Snellen.

Ik hoop dat ik je weer een beetje inspiratie heb gegeven.

Deze kaart doet mee met challenge #84 bij Vintage Utfordring.

Creatieve groetjes,
Henriëtte

17 opmerkingen:

  1. Wat een beauty zeg. Schitterende zoals je hier alles op hebt verwerkt. Heel mooi. Ook ik ben wel gek op de plaatjes van Nellie Snellen.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zag je kaart al bij Kreatrends, is een bijzonder mooi kaartje met hele mooie details,
    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow Jetje prachtige kaart en ook met het touch of green erbij... je gesso roosje is heel mooi.!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb je kaart al gezien maar wil hier nog even komen zeggen dat ik het een prachtige creatie vind,I hou er altijd van als er veel details te zien zijn en die zijn hier volop, dat was genieten dus.
    Fijne dag, liefs Hanny♥, http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige kaart. Mooi van kleur ook en leuk gedaan met het gesso. Heb het ook nog liggen, maar nog steeds niets mee gedaan. Moet dat toch ook eens gaan doen.

    Gefeliciteerd met je dochter. Heeft ze goed gedaan en dan nog wel met vlag en wimpel. Heb je je voor niets druk gemaakt. Mijn dochter heeft vandaag de presentatie. De rest heeft ze allemaal al gehaald. Nu maar afwachten tot volgende week. Dan hoort ze het.

    Groetjes, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Henriëtte,
    Er is weer heel veel moois op te zien, de rose mask is een blokvanger heb hem ook, maar nog niets mee gedaan...errug!... Een geweldige vintage kaart met prachtige details, maar dat zijn we van je gewend hè!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi weer, Henriette! Heb er goed naar zitten kijken, leuk effect dat gesso met een stencil! Mooie roosjes, en die nieuwe border vind ik ook gaaf op je kaart! Je laat elke keer goed zien wat er mogelijk mee is.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. prachtige kaart zeg, leuk modelletje en de roosjes gemaakt van gesso vind ik ook erg leuk.
    groetjes
    Neline

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Henriette,
    Je kaartje gisteren al bewonderd bij Kreatrends en nu nog een keer een prachtige kaart..liefs Ansxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig Henriëtte.
    Mooi kaartmodel en zoveel leuke materialen dat erin verwerkt zitten.
    Knap gemaakt.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt een heel mooie kaart geworden Henriette. Leuk die houten figuurtjes. Nog even en dan zijn we thuis, ga ik daar weer snuffelen. gr leny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super is je kaart geworden Henriette, heel mooi zoals je die gesso hebt verwerkt, chique hoor met die fijne roosjes! Groetjes, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig weer Henriette, mooi zoals je die bloemen met Mod podge gemaakt hebt.
    liefs Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lovely card.
    Thank you for joining us at Vintage Utfordring.

    Jytte, DT Vintage Utfordring.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een vertederende kaart Henriëtte met dat lieve plaatje erop. Dat opschuren van dat colorcore karton geeft een heel leuk effect en zoals je met de gesso gewerkt hebt vind ik ook mooi. echt een lief inspiratie-kaartje, lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lovely card! Thanks for joining the Vintage Challenge this month! DT Heidi

    BeantwoordenVerwijderen