Volgers

Zoeken in deze blog

woensdag 10 oktober 2012

Nieuw project van mij

De laatste tijd kom je steeds vaker Art-Journals tegen. Supermooi om te zien allemaal. Ik ben de laatste week wel lekker aan de gang geweest met Gesso en Distress-inkt moet ik zeggen, en ik vind dat ook heel erg leuk, alleen zie ik het (nog) niet zitten om aan een Art-Journal te beginnen.

Ik vind vintage kaarten maken ook superleuk maar soms is het wel erg moeilijk om ze weg te sturen.
Daarom ben ik gisteren begonnen met de kaften van een Vintage Journal, zodat ik hierin de allermooiste dingen zelf kan bewaren en er nog vaak van kan gaan zitten genieten.

Het uitgangspunt was het naamkaartje dat ik op 1 oktober hier heb neergezet.


De kaften heb ik gemaakt van een stuk grijs karton dat ook wel achter papierblokken zit.
Deze heb ik bewerkt met Walnut Stain en Vintage Photo zodat het een warme/oude kleur werd.
Het papier dat ik heb gebruikt is van een vintage blokje dat ik een tijd terug bij de Action heb gekocht. Op mijn naamkaartje heb ik papier uit hetzelfde blokje gebruikt dus dat past goed bij elkaar.
De letters zijn gemaakt met een mal van Tim Holtz en in de hoeken heb ik nog hoekjes gemaakt met mallen van MemoryBox. De bloemen zijn geponst en geëmbost met een pons en in het hartje zitten pareltjes.
Dwars over de voorkant heb ik (ook voor de stevigheid) nog een stuk karton, bewerkt met distress, gezet en daar een kantje (hetzelfde kant als het strikje op het naamkaartje) aan de bovenkant op vast gezet. Hier heb ik het speldje van het naamkaartje doorheen gestoken zodat het naamkaartje toch nog los kan.
Het kopje en de theepot zijn mallen van Joy en heb ik bewerkt met Vintage Photo. Het fotohoekje is een malletje van Whimsy. Daar heb ik het kaartje in gestoken zodat het nu stevig op de voorkant blijft zitten.


De achterkant heb ik vrij simpel gehouden. Hetzelfde papier als de voorkant, op dezelfde hoogte weer een strook karton bewerkt met distress-inkt met een kantje erop.
Op het midden van deze strook heb ik een mal van Noor-Design gebruikt, bewerkt met Vintage Photo en hierop ook weer 3 bloemen (dezelfde als op de voorkant) met een plakparel als hartje.

Aan de inhoud van het journal ben ik nog niet begonnen, ik wil eerst de binnenkanten van de kaft nog zo maken dat ze echt "af" zijn (zijn nu nog kale bruine vlakken).
Wat er allemaal in het journal gaat komen is voor mij ook nog een verrassing, maar ik laat het zeker zien als ik een pagina gemaakt heb.

Groetjes en bedankt voor het langskomen,
Henriëtte

11 opmerkingen:

  1. Dat heb je supers gedaan!! Leuk geworden,
    groetjes
    Neline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi Henriette en dat art journal komt er, daar ben ik zeker van! Je gaat lekker los he, lieve groet Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee, ik ben idd met mijn Art Journal begonnen en ik vind het heerlijk.
    Ik begrijp wat je bedoelt met moeilijk wegdoen, hebben er meer last van en dan is dit zeker handig en mooi.

    groetjes
    Folkje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er prachtig uit. En ... veelbelovend voor de binnenkant als die straks klaar is. Groetjes, Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jet.
    Niet meer zulke leuke dingen maken mag niet hoor. !!!! :p
    super leuk.

    Groetjes Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij is echt helemaal super meis en die komt vast heel snel vol. Tamara wil dat ik zoiets ga maken als omslag voor haar dagboek, je bent een inspiratie voor haar, maar ik mag het maken, LOL!!!

    Liefs, Miek

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een SUPERGAAF idee Jet, helemaal jou style!!!!!
    Ik ben benieuwd wat er allemaal in komt!
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh prachtig, de buitenkant nodigt echt uit! Wat zal dat straks een bewaarstuk worden wanneer je dit helemaal voor jezelf mag bewaren! (ook wel eens leuk om niet altijd alles weg te geven ;-) Heel mooi Henriette! Groetjes, Ira
    irascreacorner.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat gaaf Jet, super mooi gemaakt, ik ben benieuwd naar je eerste pagina, we moeten snel eens afspreken, gaan we jou ook verslaafd maken, ha ha ha .

    groetjes jolande

    BeantwoordenVerwijderen