Volgers

Zoeken in deze blog

woensdag 3 juni 2015

Challenge 49 bij WLVC

Vandaag is het al weer de 3e dag van juni en dus tijd voor de nieuwe challenge bij WLVC die dit keer gesponsord wordt door Live and Love Crafts.
Wat een prijs stellen zij beschikbaar zeg...... om te kwijlen zo mooi......met zo'n prijs is het bijna jammer dat ik in het DT zit en dus niet mee mag doen met de challenge om daar kans op te maken.
Wat het is kan je op het blog van WLVC zien en als je daar dan toch bent kan je ook gelijk de creaties van de andere DT-dames bekijken, echt weer de moeite waard.

Maar....... wat is de opdracht van deze keer geworden. Jacomijn vond dat er nu maar eens echte dameskaarten moesten worden gemaakt, super vrouwelijk en romantisch en daar ben ik natuurlijk heerlijk mee aan de slag gegaan met deze kaart als resultaat.


De basis is een witte kaart met daarop gemat papier van Maja Design dat ik een tijdje terug in mijn voorraad tegen kwam. Ik heb het altijd zonde gevonden om het mooie papier te gebruiken maar als er dan eenmaal een stukje vanaf is is dat euvel over LOL.
Ik heb de randjes van de kaart en die van het dessinpapier geïnkt met Vintage Photo waarbij ik de randjes van het dessinpapier eerst nog met de distresser bewerkt heb.


Ook het ribbelkarton heb ik, na het scheuren van de randen, beïnkt met Vintage Photo en boven het plaatje 3 roze plakparels geplakt.


De Postcard stempel van NoorDesign heb ik gestempeld met Vintage Photo, uitgeknipt en ook aan de randen bewerkt met de Distress Tool. In de hoek heb ik een Stickerstamp van JoyCrafts geplakt die ik ook beïnkt heb. De tekst, een oudje van Marianne Design, heeft precies de juiste afmeting voor de lijntjes van de Postcard stempel.


Onder de gestempelde tekst heb ik nog een stukje roosjeskant geplakt en helemaal onderin de hoek nog een metalen hoekje. Staat altijd mooi vind ik.


Ik heb de bloementoef niet erg groot gemaakt omdat de rozen van het plaatje al zo mooi zijn.
Wel heb ik onder de bloemen een mooi kanten hoekje verwerkt dat ik op de kop heb getikt op een beurs bij Syta van Gelderen, wat een prachtig romantisch effect geeft.


En dan het plaatje zelf, geen idee meer van welk knipvel het komt maar Lady-like is het zeker. Wat konden de dames in vroeger tijden er ontzettend mooi bij lopen met van die prachtige hoeden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik zelf niet in die tijd heb geleefd, maar stijlvol was die tijd zeker in de betere kringen.

Doe gezellig mee met de challenge die loopt tot 17 juni 18:00 uur.
Kan je geen geschikt plaatje vinden?? Op het blog van WLVC zijn er in de sidebar een aantal neergezet die gebruikt kunnen worden.

Weer bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte


17 opmerkingen:

 1. Lief plaatje, schitterende kaart!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige vintagekaart met het mooie plaatje. Mooi kanten hoekje ook. Ik heb hem ook, maar ik vergeet het elke keer te gebruiken. Dan is de kaart al klaar en dan denk ik, oh ja dat had er ook nog achter gekund....

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super prachtige kaart Henriëtte.
  Groetjes, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende creatie, toppie hoor...

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Henriëtte, ik probeer het nog maar een keer want mijn reactie verdween tijdens het typen ineens??? Een mooie vrouwelijke kaart heb je gemaakt en ik vind het leuk zoals je die postcard achter het plaatje hebt geschoven en daar weer de tekst op hebt gestempeld. Het zijn vaak die kleine dingen die een kaart onderscheiden van de rest. Mooi...
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Henriette, mooi plaatje papier en prachtige bloemen en accenten!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supervrouwelijk en romantich is je kaart zeker, heel mooi Henriette! Dit soort kaarten zullen jou zeker liggen en dat merk je ook aan je uitvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtige voorbeeldkaart.
  Mooie materialen gebruikt.
  Je hebt dat weer goed gedaan Henriëtte.
  Groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi en romantisch kaartje! Super ok deze kleuren bij elkaar en een hele mooie afwerking.

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Henriette. Prachtig met dit mooie plaatje. Erg mooi gemaakt. leuk met de postcard. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige kaart Henriette, een echte dameskaart met dat prachtige plaatje en details.

  Groetjes Karla

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schitterende kaart Henriëtte!
  Erg leuk onderwerp!
  Groetjes van Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Idd een echt ladylike kaartje Henriëtte...de vrouwelijkheid druipt er vanaf...heel mooi gedaan.
  Helaas is het soms jammer om in een DT te zitten, gezien de mooie prijsjes, maar ja, je moet keuzes maken in het leven ☺☺☺
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige kaart!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Henriette,
  je kaartje is supermooi en romantisch, erg mooi gemaakt, helemaal in jouw stijl,
  groetjes
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een schitterend kaartje Henriëtte....echt chique de friemel hoor....leuke challenge weer bij WLVC

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen