Volgers

Zoeken in deze blog

vrijdag 18 november 2016

Challenge 79 bij WLVC

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe challenge bij WLVC en omdat het de tweede helft van de maand is is het weer een Kerstkaart-challenge. De sponsor is deze keer AnMa Creatief.

Wat is de opdracht van deze Kerstkaartchallenge?? Die is weer niet moeilijk: Maak een Vintage kerstkaart en gebruik daarop een vintage plaatje met kinderen.
Ook ik ben natuurlijk met deze opdracht aan de slag gegaan en heb deze kaart gemaakt.


Het achtergrondpapier komt uit een papierblok van Noor!Design. Het is al wat ouder en niet meer bij Joy!crafts op voorraad maar ik heb het gelukkig nog. Het is zo'n mooi papierblokje!


De sterrenrand heb ik gesneden uit wit glitterkarton en bewerkt met Distress Ink Walnut Stain. Ook heb ik nog een paar kleine sneeuwvlokjes hier en daar op de kaart geplakt en ook deze, net als de sterrenrand, afgewerkt met een zilverkleurige plakparel.


De teksten heb ik gestempeld op 2 postzegel stansjes en iets achter de strik gezet.
De slee is gesneden uit donkerbruin glanskarton (helaas lijkt het op de foto bijna zwart). Op de slee heb ik sneeuwballen, gemaakt met foamballclay, gelegd. Ook onder de slee heb ik sneeuw, gemaakt met hetzelfde materiaal verwerkt. Het zijn net allemaal kleine sneeuwkorreltjes.


Het plaatje dat ik heb gekozen vind ik zo leuk. Heerlijk met z'n drietjes een sneeuwpop maken, wat is er nu leuker?
De kerstbomen heb ik bewerkt met True Snow. Ik heb het potje denk ik al ruim 20 jaar maar het is nog steeds prima om mee te werken. Wel doe ik op de bovenkant van het potje, voor ik het deksel er op draai, een stukje plastic wat dan tussen de schroefdeksel komt en het geheel luchtdicht maakt.
Het plastic wat ik er voor gebruik zijn de zakjes waar de snijmallen in verpakt zijn. Ben ik gelijk aan het recyclen.

Doe ook mee met deze challenge die loopt tot 2 december 18:00 uur.

Groetjes en graag tot de volgende keer,
Henriëtte

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een plaatje Henriëtte, een leuk winters plaatje en mooi opgebouwd in die ïjzige kleur blauw. Ik hoop dit jaar ook op sneeuw en een échte winter, heerlijk :) Ik vind die sneeuwballen op de slee zo leuk gedaan, het zijn net die kleine dingen die de aandacht trekken.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart, Henriëtte.Lief plaatje.Mooie bomen en een leuke slee.Fijn weekend.

  Groetjes, Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, Henriëtte, wat een plaatje! Echt winters en super mooie details allemaal. Prachtig!

  Lieve groet, Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Henriëtte ,
  Wat een Beauty heel mooi plaatje ,design papier en je sneeuw is super zeg zo een oud potje zou denken het droog uit .goede tip met het plastiek .
  alvast een fijn weekend
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een super mooi vintage kerstkaartje Henriëtte....wat een geweldige details er allemaal ....tot in de details prachtig afgewerkt

  groetjes en een fijn weekend
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Henriette, wat een prachtig kaartje! Veel te zien en wat een wonder dat het na 20 jaar nog te gebruiken was! Goed dicht gedraaid waarschijnlijk?
  Ik ga mijn best weer doen Heb zo'n lief en leuk kinderplaatje...
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen