Volgers

Zoeken in deze blog

dinsdag 22 augustus 2017

Maak mooie herinneringen in het nieuwe jaar

Wat zijn ze mooi, de stanzen uit de serie The feeling of Christmas van Amy Design. Ik ben er voor Kreatrends weer mee aan de slag gegaan met deze kaart als resultaat.


De basis van de kaart is de Cloud Shape Art mal van Dutch Doobadoo. Deze heb ik bekleed met het mooie papier van Amy Design. Omdat het papierblokje niet zo groot is en dus het papier niet over de hele mal van DDBD past heb ik er voor gekozen om over het midden een schuine rand te laten lopen die de twee papierhelften mooi afwerkt.


Deze prachtige Christmas balls border heb ik uit wit en grijs kaartkarton gesneden. Van de witte heb ik de kerstballen afgeknipt en iets verschoven bovenop de grijze geplakt. Maar ook de witte kerstballen heb ik niet weggegooid. Als je goed kijkt kan je zien dat ik die iets verschoven achter de grijze kerstballen heb geplakt. Op deze manier springt alles heel mooi in het oog en valt het niet weg tegen de achtergrond.


Deze kerstballen heb ik gesneden uit wit kaartkarton en een grijs achtergrondje gegeven. Gewoon op grijs papier leggen, omtrekken met een potlood en binnen het potloodrandje afknippen. Dan past het grijze papier er perfect achter.


De tekst heb ik gestempeld met behulp van de Stempel Buddy van Nellie Snellen. Wat een geweldige tool! Allereerst heb ik de notenbalk gestempeld met Distress Ink. Daarna heb ik op de goede plek de tekst er op gelegd en gestempeld met zwarte Memento inkt. Omdat de tekst er niet gelijk mooi op stond kon ik het met gemak nog een keer opnieuw doen zonder dat dat zichtbaar is.
Het leuke is dat de Stempel Buddy leuk geprijsd is en zowel voor Clearstamps als gemounte rubber stempels geschikt is.


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Veel plezier met het maken van je (kerst)kaarten.
Groetjes Henriëtte 

3 opmerkingen:

 1. Prachtig Henriette,mooie materialen heb je gebruikt.Gr.Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kerstkaart Henriëtte, mooi van vorm en schitterende accentjes erop...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan, Henriette. Die vorm is prachtig en e aankleding vind ik er zo mooi bij passen!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen