Volgers

Zoeken in deze blog

donderdag 19 december 2013

Music was my first Love

Gezellig dat je weer op mijn blog langskomt.
Deze week staat muziek centraal bij Joy!Crafts en daarom heb ik ook deze kaart gemaakt die ik nu aan je kan laten zien.
Ik moet zeggen dat ik wel veel met muziek heb, zowel om naar te luisteren maar ook het zelf bespelen van diverse muziekinstrumenten heb ik veel gedaan.
Het begon op de lagere school toen ik blokfluitles kreeg. Omdat de leraar een altfluit bespeelde en die wel een heel erg mooi, warm geluid gaf ben ik bij hem ook altfluitles gaan volgen.
In diezelfde tijd zat ik ook op orgelles dus muziekinstrumenten genoeg zou je zeggen. Maar nee hoor, daar kwamen bij een citer (waar ik nooit les op heb gehad) en een gitaar (wat ik mezelf heb aangeleerd). Nu dan genoeg?????? Noop, toen ik al een aantal jaren getrouwd was heb ik mezelf een dwarsfluit aangeschaft en ook hiermee ben ik zelf gaan oefenen.
Ik vind nog wel meer instrumenten mooi, bv. een harp  en ook aan een accordeon heb ik wel eens gedacht maar die beide zijn toch nooit aangeschaft haha. Je kan tenslotte toch ook niet alles hebben he. Maar muziekinsturmenten blijven toch trekken.
Toen bij Joy!Crafts de opdracht kwam om een kaart te maken met muziekinstrumenten was dit voor mij dus geen straf en heb ik deze kaart gemaakt.


Het achtergrondpapier komt uit een nieuw papierbloc Dance to the music 6011/0028 waar nog veel meer prachtig papier in zit.
Aan de onderkant heb ik met een groene embossing mal met muzieknoten erop een muziekbalk gemaakt. Gewoon door de Trouvaille gedraaid en geïnkt met de mal er nog bovenop.


De accordeon heb ik gemaakt met stencil 6002/0091 waarbij ik de toetsen met Black Soot en de rest van de accordeon met Walnut Stain heb geïnkt. De plooien van de luchtzak heb ik geïnkt en er apart nog in de uitsparingen geplakt.


De gitaar heb ik gemaakt met stencil 6002/0090. Ook deze heb ik met twee kleuren distress-ink toen het papier nog in de mal zat bewerkt.


De bloem heb ik gemaakt met papier uit Papierblok Music Notes 6011/0027. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van bloemstencils 6002/0025. Die zijn al wat ouder maar nog steeds erg leuk. De blaadjes van de twee kleinste bloemen heb ik naar beneden dubbel gevouwen en die van de onderste grootste bloem heb ik naar boven dubbelgevouwen wat een leuk effect geeft.
De takjes, gemaakt met stencil 6002/0023 heb ik gestanst uit hetzelfde papier als de achtergrond van de kaart.


Het hart is gemaakt met de middelste mal van de hartjes stencils van Lin & Lene 1201/0052. Deze heb ik gesneden, geëmbost en daarna heel licht bewerkt met Walnut Stain.
De tekst komt van de een nieuwe muziek-tekstheet 6410/0068 en klopt voor mij dus helemaal.


En dan de stempel van de grammofoon 6410/0064. Ik heb de stempel gezet op stempellinnen 6410/0100 en vind dat een heel mooi effect geven. Het bovenste hoekje heb ik wat omgevouwen en er een plakparel opgeplakt.
Het afdrukje heb ik gezet op Jute, 6300/0501, dat aan de zijkanten twee randjes heeft waar eens tukje ijzerdraad in zit. Die randen heb ik er afgeknipt en aan de zijkanten heb ik er een paar draadjes uitgetrokken.
Die randjes met ijzerdraad heb ik niet weggegooid, van één zo'n randje heb ik een strikje gemaakt wat dus heel gemakkelijk te vormen is en ook in vorm blijft en die heb ik, zoals te zien is op de vorige foto, boven het hartje geplakt.

Zo, het is een heel verhaal geworden. Ik ben benieuwd wat je van deze kaart vindt en vind het ook erg gezellig om te lezen.

Groetjes en tot blogs,
Henriëtte

22 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtige kaart Henriette.
  Je hebt mooie mallen en papier gebruikt, een prachtig geheel.

  Groetjes Karla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie kaart Jet, ik wist niet dat je zo muzikaal bent.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel mooie creatie geworden Henriëtte.
  Leuk met al die verschillende mallen en de mooie stempel met de grammofoon...

  Lieve groeten, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Henriette, prachtige kaart, mooie mallen gebruikt, super. liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi kaartje, mooi papier, leuke mallen, groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk verhaal Henriëtte! Zelf heb ik een saxofoon en mijn hubbie een keybord. wij maken ook heel graag samen muziek, hihi. En je kaart is een topperje geworden hoor! Liefs Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Idd een heel verhaal maar wel een heel erg leuk verhaal Henriette en een nog leukere kaart waar heel veel werk in en heel veel moois op zit!!
  Onze dochter is net zo, kan niet leven zonder muziek en begonnen met fluit, daarna piano maar ja die is niet zo makkelijk mee te nemen dus..........zichzelf gitaar leren spelen en zo ontspant ze in drukke tijden, zoooooo leuk!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Henriëtte,
  Zo weten we gelijk een beetje meer over jou, hihi. Je hebt veel instrumenten bespeeld zeg, ik in mijn jonge jaren gitaar...10 km fietsen met 4 anderen en met de gitaar om mijn nek naar de muziekleraar...zal de jeugd nu niet zo snel meer doen denk ik! Dus dat dit de opdracht was bij Joy kon jij er wel mee uit de voeten! En het is weer zo prachtig gerangschikt op je kaart....super mooi Henriëtte!!! Die muziekbalk op je kaart is heel gaaf!
  Lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie gezellige kaart heb je gemaakt Henriëtte.
  Leuk gedaan.
  Groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat dit jouw ding is, ik vind hem echt heel erg
  gaaf geworden je kaart !
  Gezellige (knutsel) week ☺
  Liefsss Erica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een hele mooie kaart Henriëtte. Je hebt duidelijk wat met muziek haha.

  Groetjes,
  Nans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi hoi Wat een leuke muziekkaart,zijn deze stanzen dan al te koop.Gr.Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Henriette,
  Je hebt een prachtige kaart gemaakt, helemaal in een thema dat jou duidelijk ligt, de liefde straalt er vanaf, liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi muzikaal kaartje Henriëtte prachtig gedaan!!!!

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Henriëtte, op mijn gemakkie je verhaaltje zitten lezen, wat goed dat je zo muzikaal bent..dat ben ik dus totaal niet maar ik kan wel heel erg genieten van muziek. Je kaart is zo gaaf opgebouwd en er valt zoveel moois te bewonderen. Leuk die teruggevouwen hoek waar dan die accordeon weer uitsteekt. Die tekst vind ik gaaf en als die stempelsheet meer van die leukerds bevat weet ik voor mezelf al een cadeautje voor het nieuwe jaar..hihi..lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw schitterend Henriette, wat heb je dit prachtig gemaakt. Super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige kaart heb je weer gemaakt Henriëtte,
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi muzikaal kaartje heb je gemaakt Henriette

  groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Woweee, vind hem super prachtig. Mooi ook die vele mooie duidelijke foto's.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen