Volgers

Zoeken in deze blog

donderdag 18 mei 2017

Een nieuwe challenge bij Vintage and More

Afgelopen maandag is er weer een nieuwe challenge gestart bij de facebook-groep Vintage and More.
Deze keer mocht ik de opdracht verzinnen en dat is geworden:
Maak een vintage/shabby chic kerstkaart.
Het is natuurlijk nog lang geen kerst maar wat is het gemakkelijk als je van tevoren al kerstkaarten hebt gemaakt. Nu is er tijd om er extra aandacht aan te besteden, tegen kerst zelf merk ik dat het vaak "haastwerk" wordt om alles op tijd af te krijgen.


De basis van deze kaart is een prachtige mal van Dutch Doobadoo getekend op wit kaartkarton en daarna gemat met papier uit een ouder papierblok van Noor Design.
Kraft, wit en blauw vind ik een prachtige combinatie om mee te werken.


Achter het plaatje heb ik een label van kraft gestoken met daarop de tekst gestempeld.


De mooie poinsetta is van Marianne Design, gesneden uit wit en bewerkt met Distress Ink Walnut Stain. Achter de poinsetta zit een oude mal van Noor Design die ik ondersteboven verwerkt heb en waar ook het voorste gedeelte van de kaart achter geschoven kan worden zodat de kaart kan blijven staan.
De tassels zijn ook van Marianne Design. Ik heb ze, nadat ik er een wit stukje touw doorheen heb gedaan, in zilverkleurige kralenkapjes gestoken.


Ook achter het plaatje heb ik twee "gouwe ouwe" snijmallen van Noor Design verwerkt. Leuk om die ook weer eens te gebruiken want ik vind ze nog steeds prachtig.
De 3 kleine poinsetta's zijn gemaakt met een pons van Nellie Snellen en afgewerkt met een plakparel.


De mooie parelrand heb ik op de beurs in Den Bosch bij Syta van Gelderen op de kop getikt. Op een stukje jute komt het prachtig naar voren.
Het kantje heb ik op dezelfde beurs gekocht maar dan bij Kimya. Zo mooi!Maken jullie ook je kerstkaarten zo tussendoor? Doe dan mee met deze challenge.
Als je op deze link klikt : https://www.facebook.com/groups/280116102155415/ dan zie je bovenaan de pagina als eerste het challengebericht staan.
Ben je nog geen lid van onze groep? Even aanmelden hoor, niet vergeten!

Bedankt weer voor het langskomen en graag tot de volgende blogpost.
Groetjes Henriëtte5 opmerkingen:

 1. Schitterend!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan Henriette'Mijn kaart is ook vintage, maar of ik via facebook ga? Hoor zoveel nare dingen er over? grts leny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kaart is prachtig Henriette. Toevallig heb ik vandaag een kerstkaart in de vintage-shabbychick gemaakt. Die heb ik bij jullie op de Facebook pagina gezet. Ik hoop dat ik het goed gedaan heb. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende vintage kerstkaart Hentiëtte...wat een geweldige details erop...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Das sieht ja ganz entzückend aus
  glg Gertrude

  BeantwoordenVerwijderen