Volgers

Zoeken in deze blog

maandag 30 oktober 2023

You're so cute

Buiten kamperen doen we nu niet meer (ik in ieder geval niet) maar de muisjes hebben er echt nog wel zin in hoor. Ze hebben hun tent opgezet en willen allerlei leuke dingen doen. Eentje is er zelfs gaan parachute-springen brrrrrrr......

 
De tent en de boom zijn nieuwe snijmallen van StudioLight en superleuk om bij deze gave stempels te gebruiken. De vuurvliegjes zijn gemaakt met een nieuwe duo-mask van StudioLight.
Samen met de oudere mask stencils gras en wolken van DutchDoobadoo heb ik er een gezellige scenery mee gemaakt.
 


Groetjes Henriëtte

vrijdag 27 oktober 2023

You are Owl-dorable

Wat zijn de nieuwe uilen stempels van Carla Creaties weer leuk! Daar moet je toch gewoon mee aan de slag?!

 
De label XL is gesneden uit aquarel papier, bestempeld met de nieuwe Echinacea van Studio Light en ingekleurd met Derwent inktense kleurpotloden.
Ook de uiltjes en hartjes zijn gestempeld op aquarel papier, met dezelfde potloden (natuurlijk wel andere kleuren) ingekleurd en daarna uitgeknipt.
Na het inkleuren van de bloemen is de achtergrond bewerkt met Derwent Graphitint pannetjes. Aangezien je deze zolang het papier vochtig is kan blijven bewerken met water kan je de achtergrond mooi en simpel op kleur brengen.
Nadat de label droog was zijn de uiltjes er deels verhoogd opgeplakt en heb ik de teksten erop gestempeld. Als laatste zijn de hartjes hier en daar op de label geplakt.
 


Groetjes Henriëtte

woensdag 25 oktober 2023

Houten herfst-onderzetters

De herfst is dan nu toch echt begonnen. Wat hebben we al een regen en wind gehad. De bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren en vallen naar beneden. Al wandelend in het bos zie je alweer de mooiste dingen. Craft Emotions heeft prachtige servetten in het assortiment met leuke herfstdetails.
Zo haal je de herfst op een originele manier in huis. 
Twee van die servetten heb ik gebruikt om op deze houten onderzetters te verwerken.

 
Allereerst is alles in de Cadence Acrylverf Dirty white gezet. Daarna zijn de onderzetters op de servetten gelegd en heb ik stukken van de servetten geknipt. Voor iedere onderzetter 1 van beide servetten zodat beide kanten anders worden. Zo heb je eigenlijk 12 verschillende onderzetters in plaats van 6.
 

Op de ene kant de servet met de paddenstoelen. Deze servet is iets donkerder van kleur.

 
Op de andere kant de lichtere servet met blaadjes, kastanjes en andere dingen die van bomen vallen.


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren, ik heb ze al in gebruik genomen.

Leuk dat je langs bent geweest.
Groetjes Henriëtte

donderdag 19 oktober 2023

Fröhe Weihnachten

De kerstkaart van vandaag is bijna helemaal gestempeld. Alleen de kerstbomen achter de kerstman zijn uitgeknipt uit een mooi papierblok.

 
De kaart is in totaal maar 10 x 10 cm groot. Hierop is een stukje designpapier gemat uit het papierblok van Piatek13 Santa's workshop.
De kerstbomenrand op de achtergrond is gemaakt met nieuwe silhouette stempels van Craft Emotions. Ze zijn gestempeld met Versa Magic inkt.
De sterren zijn gestempeld met Memento inkt.
Ook de kerstman is een silhouette stempel, gestempeld met rode Versa Magic. 
Na het stempelen ben ik met een zwarte fineliner over de contouren gegaan en hier en daar heb ik een beetje gekleurd met kleurpotlood over de rode stempelafdruk. Op deze manier krijg je toch meer kleur in de stempelafdruk.
De cadeautjes zijn met embossingpoeder bewerkt en glimmen je tegemoet op de kaart.
Als laatste nog de tekst, deze keer weer Duits, met daarachter Vivant Finn cord goud.



Groetjes Henriëtte

woensdag 18 oktober 2023

Fijne Kerst

Vorige week ontving ik weer een leuk pakketje waarmee ik weer inspiratiekaarten mag maken voor Kreatrends.
De nieuwe snijmal Slimline Snowflake and Poinsettia is de eerste waar ik mee aan de slag ben gegaan en wat een gave snijmal is dat!


Ik heb de grootste mal uit wit kaartkarton gesneden en deze gemat met papier uit het nieuwe papierblok van Marianne Design. 
Omdat ik de hoeken er echt uit wilde laten springen zijn deze gesneden uit glitterkarton. Hiervoor heb ik 3 mallen met plakband aan elkaar geplakt voor deze met het glitterpapier de machine in gingen zodat ik zeker wist dat het niet kon verschuiven.
De letters van de grote tekstmal zijn 2x gesneden en iets verschoven op elkaar geplakt.

 
De poinsettia die bij deze slimline mal zit is echt super mooi. De bloem bestaat uit 4 delen die uit wit gesneden zijn. Hierna zijn de randjes beïnkt met Memento Angel Pink.
De hartjes van de bloemen zijn weer van glitterkarton, wat helaas lastig te zien is op de foto's.
De blaadjes zijn gesneden uit een klein restje kraft papier.
 

Leuk dat je weer langs bent geweest.
Groetjes Henriëtte
 

vrijdag 13 oktober 2023

Herfstgroetjes

Wat zijn de nieuwe herfststempels van Craft Emotions leuk! Lieve egeltjes, blaadjes, rozenbottel, paddestoel,  en twee leuke teksten. Dat vroeg gewoon om er heerlijk voor te gaan zitten en er een herfstkaart mee te maken.

 
Het designpapier, gesneden met een Deckle rectangle snijmal, is van Piatek13. Niet direct een blokje met herfstkleurtjes er in maar wel heel leuk te gebruiken voor een herfstkaart.
In het blok zitten ook leuke plaatjes om uit te knippen waarvan ik een mandje en twee takjes gebruikt heb.
De kleine blaadjes zijn gestempeld met Versa Magic inkt, ingekleurd met Derwent coloursoft potloden en daarna uitgeknipt en hier en daar tussen gestoken en opgeplakt.
De egeltjes zijn zo lief, na het stempelen heb ik ze ook nog een beetje bewerkt met potlood.
In de linker bovenhoek is nog wat Finn cord van Vivant achter een blad verwerkt.
 

Herfstige groetjes,
Henriëtte

woensdag 11 oktober 2023

Hartelijk Gefeliciteerd

Ik heb weer een kaart gemaakt met de leuke stempels van Carla Creaties.

De basis van de kaart is gestempeld met het grootste vierkant van de Basics squares die gebruikt is als een mini-gelliplate. Dit idee komt niet van mezelf maar van een video die Cisvolk op youtube gezet heeft. Het is even oefenen maar zeker niet moeilijk en heel erg leuk!
Ik heb er de achtergrondstempel Kate4 voor gebruikt samen met Versa magic inkt.
De cavia met bloem is ingekleurd met Derwent Inktense kleurpotloden. 
Tussen de vierkanten is een kleine ruimte overgehouden die ik opgevuld heb met Vivant lint Sterren in de kleur Sage groen.

Ik vond het heel erg leuk om eens een keer op deze manier een stempelkaart te maken.

Groetjes Henriëtte

maandag 9 oktober 2023

Dingeling, vrolijke Feestdagen

Ik heb deze vrolijke kerstkaart gemaakt met mooie materialen van Craft Emotions.

 
De basiskaart is 15 x 15 cm met daarop designpapier uit paperstack Stockholm waarop ik veel verschillende stempelsets met elkaar gecombineerd heb.
De rand met hulst en besjes is een stempel van Lian Design en gekleurd met Derwent Inktense kleurpotloden.
Met diezelfde potloden zijn ook de Funny tijger en neushoorn, ontworpen door Carla Creaties, ingekleurd.
De tekst Dingeling is getekend d.m.v. een mask stencil op zilver glitterpapier terwijl de tekst Vrolijke Feestdagen gemaakt is met een ander mask stencil.
De cadeautjes komen de stempelset Mia Mouse die ook van  Lian Design is terwijl de hulsttakjes in de bovenhoeken en ook de ster weg komen van Clearstamps Owls 4 Christmas.
 

Leuk dat je weer langs bent geweest.
Groetjes Henriëtte
 

vrijdag 6 oktober 2023

Fijne Kerst

Omdat de XXL tekst-snijmal van Creative craftlab zo mooi is heb ik er nog een kerstkaart voor Kreatrends mee gemaakt.
 
 
Deze keer heb ik er een plaatje met gnoompjes mee gecombineerd en ook heb ik, in plaats van sterren, ijskristallen hier en daar op de kaart verwerkt.
 

Groetjes Henriëtte 

 

woensdag 4 oktober 2023

Houten boekenleggers met decoupage

Voor wie nog fysieke boeken leest (dus niet op de E-reader want dan heb je er niets aan) zijn boekenleggers heel handig. Craft Emotions heeft ze van hout en wat is er nu leuker dan om een boekenlegger naar eigen smaak te maken.
Ik heb er twee gepimpt en heb nu dus een herfst- en een kerstuitvoering!
 
 
Eerst de herfst. De boekenlegger heb ik dun ingesmeerd met Cadence Colouron Color varnis Light walnut. Dit maakt de kleur van de boekenlegger warmer maar de houtstructuur blijft goed zichtbaar. 
Servet Autumn patern is daar perfect voor omdat daar heel kleine onderdeeltjes op staan die heel gemakkelijk uitgeknipt en dus verwerkt kunnen worden want ja.... een boekenlegger is nou eenmaal niet zo groot.
Onderaan de boekenlegger heb ik nog een soort van mosrand gemaakt met Cadence Moss effect paint waar hele kleine stukjes in zitten zodat het er een beetje mossig uitziet wat wel een leuk detail is.
De tekst is er op gestempeld met watervaste inkt waarna het geheel in de vernis is gezet.
Als laatste nog een kantje met daaromheen een strik van touw en de boekenlegger is klaar voor gebruik.
 
 

De tweede boekenlegger is de kerst-uitvoering, gemaakt met servet Vintage ornaments waar ook allemaal kleine ornamentjes op zitten die perfect op een boekenlegger passen.
Ook hier eerst weer een laagje Cadence Colouron Color varnish.
Het was even passen en meten omdat ik wel heel veel elementjes op de boekenlegger wilde hebben maar het is gelukt zonder echt overvol te worden.
Deze boekenlegger is afgewerkt met nieuwe lintjes en een strikje met een nieuw zilverkleurig draadje uit het assortiment van Craft Emotions.
 
Ik ben benieuwd of ik je heb kunnen inspireren.
Groetjes Henriëtte
 

dinsdag 3 oktober 2023

Lieve Kerstgroet

Deze keer laat ik een kerstkaart zien met de nieuwste lay-out snijmal van Marianne Design.

 
Aangezien ik de kaart ton-sur-ton wilde maken is de basismal twee maal gesneden uit papier van een ouder papierblok dat niet meer verkrijgbaar is. Het kader is donkerder met daarin lichte inlegstukjes. Hierop is nog designpapier gemat in dezelfde kleur als het kader.
Het plaatje komt van een herfst-knipvel van Marianne Design dat ook prima op een kerstkaart kan worden gebruikt. Ik heb de krans uitgeknipt en met 3D kit opgeplakt. Met een stukje touw is de krans "opgehangen".
De teksten zijn gestempeld met tekst stempels van Craft Emotions.
 

Omdat de basismal twee maal gesneden is voor de eerste kaart heb ik er nog een tweede kaart mee kunnen maken met het papier dat overbleef. Het designpapier is net anders.
Ook hier weer een uitgeknipte krans van hetzelfde knipvel.

 
Groetjes Henriëtte 
 
 

maandag 2 oktober 2023

Holly Jolly

Vorige week was ik een midweekje in Domburg op een vakantiepark. Ik heb heerlijk gewandeld aan zee en gefietst in de omgeving.
Wat natuurlijk ook mee moest waren mijn kleurpotloden met daarbij afdrukjes van de leuke kerst-uiltjes van Carla Creaties.
Weer thuis heb ik er gelijk deze kaart mee gemaakt.

 
De achtergrond is gemaakt met Maskstencil Bakstenen muur en 2 kleuren Versa Magic inkt.
Hierop is de cirkel gestempeld en zijn de uitgeknipte gestempelde besjes, sterren en het uiltje geplakt.
Het koekemannetje zit tussen de Holly Jolly tekst geschoven die ook nieuw is van Carla Creaties en geknipt uit spiegelkarton goud. Om het nog een extra accent te geven zit er nog wit kaartkarton achter verwerkt.


Groetjes Henriëtte