Volgers

Zoeken in deze blog

woensdag 2 augustus 2023

Houten snijplank met decoupage

Craft Emotions heeft ook snijplanken in het assortiment. 
Je kan ze gebruiken maar ook voor de sier neerzetten.
Dat laatste is mijn bedoeling met deze snijplank en dus heb ik een prachtig servet uitgekozen samen met een paar kleuren Cadence Acrylic paint en een mooie nieuwe mask.

 
Allereerst heb ik de snijplank een neutrale ondergrond gegeven met een lichte kleur acrylverf. Eén laagje verf is deze keer genoeg omdat er toch nog overheen gewerkt wordt met andere kleuren.
De uiltjes zijn voorzichtig uit het servet gescheurd door met een kwastje met water een randje nat te maken om de afbeelding en met mijn vingers deze voorzichtig los te scheuren.
Na het bevestigen van de tak met daarop de uiltjes met Multi coat ben ik bijpassende kleurtjes acrylverf gaan zoeken.


Met gesso heb ik de bakstenen muur, met behulp van het nieuwe Mask stencil, op de snijplank gezet en na goed drogen kon het kleur aanbrengen beginnen. Dit heb ik gedaan met een stukje van een huishoud spons. Ik heb hiervoor afwisselend 3 kleuren acrylverf gebruikt waarbij ik niet iedere keer een nieuw stukje spons heb gepakt maar gewoon telkens in een andere kleur ben gegaan met hetzelfde sponsje. Zo lopen de kleuren mooi in elkaar over.
De steentjes heb ik met wit nog extra accentjes gegeven zodat ze er goed uitspringen.
Als laatste is de hele snijplank nog in de vernis gezet zodat deze bestand is tegen vieze vingers en makkelijk stofvrij te maken is zonder dat hij lelijk wordt.


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om zelf ook eens aan de slag te gaan met decoupage met servetten. Het is eens een keer iets anders dan een kaart maken en zeker heel erg leuk om te doen.

Groetjes Henriëtte

1 opmerking:

  1. Heel erg mooi gemaakt met de uilen!!! Het zelfde heb ik wel eens met een dakpan gemaakt met het nummer van het huis erop en degelijke gr @Marianne Wittebrood

    BeantwoordenVerwijderen