Volgers

Zoeken in deze blog

donderdag 31 augustus 2023

Houten spaarpot met uiltjes

Dit  houten spaarpotje vroeg er gewoon om  om gepimpt te worden want zeg nou zelf.... alleen maar hout ziet er toch saai uit?!
Ik heb ervoor gekozen om de spaarpot aan te kleden met een soort van landschapje. Dit heb ik gedaan met de nieuwe Cadence Colouron Color varnish. Daar zijn meerdere kleuren van waar ik de blauwe en groene van heb gebruikt. Het servet met uiltjes vond ik daar heel leuk bij passen.

 
Je kan zien dat de houtnerf heel goed door de vernis te zien is. Om de vernis iets lichter te maken heb ik 'm een heel klein beetje aangelengd met water. Dit heb ik gedaan door, als ik een vlakje gevernist had mijn kwast in water te dopen en over het geverniste vlak heen te gaan. Hierna een beetje droogdeppen en de hele donkere kleur is weg.
Op het bovenste vlak passen de schommelende uiltjes precies om de geldgleuf heen.

 

Alle andere vlakken hebben een tak met uiltjes gekregen en, zoals je kan zien, zit er een licht glooiend heuvellandschap onder, gemaakt met de groene variant van de Colouron Color varnish.

 
De vlinders, die ook op het servet staan vliegen heerlijk rond terwijl het kleine uiltje in het gras zit.


Alle vlinders, uiltjes en takjes zijn uitgeknipt voordat ze op de spaarpot zijn bevestigd met Multi coat.
Je kan het servet ook scheuren door gebruik van water alleen moet je dan heel goed oppassen dat je de gescheurde randjes goed wegwerkt door extra Multi coat aan te brengen die de witte randjes zo doordrenkt dat ze bijna niet meer te zien zijn op de donkere ondergrond.

 
Aangezien de oogjes van de uiltjes ook wit zijn en je die goed wilt blijven zien is dat de reden dat ik bij een donkere ondergrond de figuurtjes liever uitknip zodat ik met een hele dunnen laag Multi coat alles goed vast kan plakken en zo niet het gevaar loop teveel over de uiltjes heen te zetten zodat de oogjes helemaal blauw worden. 
 

Leuk dat je weer langs bent geweest, graag weer tot een volgende blogpost.
Groetjes Henriëtte
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten