Volgers

Zoeken in deze blog

dinsdag 6 maart 2018

Mannenkaart

Hebben je dat ook? Dat je het soms best moeilijk vindt om een mannenkaart te maken?
Ik wel hoor, bloemen en frutsels vind ik er nooit zo heel erg goed bij passen, niet stoer genoeg.
Maar het probleem is wel een stuk minder geworden nu Studio Light de gave Industrial 2.0 op de markt heeft gebracht. Wat een stoere mallen zitten daar bij zeg! Ik ben er voor Kreatrends mee aan de slag gegaan en heb er deze gave kaart mee gemaakt, althans ik vind 'm gaaf geworden.


De basis is gemaakt met een grote snijmal van Studio Light. Welke kan je in de materiaallijst onderaan dit bericht vinden. De tandwielen zitten aan het zeskant vast. Het was wel even lastig om die op kleur te krijgen zonder de kaart mee te nemen maar met een stukje masking tape langs de zijkanten van het zeskant is het gelukt!
Het muurtje is gemaakt door het achtergrondpapier (wat overigens dubbelzijdig is) om de steentjes onregelmatig weg te knippen.


De tandwielen zijn op kleur gebracht met de Coosa Gilding wax die nieuw in het assortiment van Kreatrends zitten. Ik heb hiervoor de kleuren Koper en Turkoois gebruikt. Zelf had ik nog een potje Inka Gold goud, die heb ik er ook mee gecombineerd. De Gilding wax is heel zacht, smeert gemakkelijk en geeft mooi kleur. Ook het gaas is met Gilding wax bewerkt. Hier is alleen koper voor gebruikt.
De ketting met de haak is weer met Koper en Turkoois bewerkt. Kijk eens hoe het Turkoois een roestig effect geeft. Echt gaaf.


De leuke lamp is gesneden uit het gele achtergrond vel. Daarna nog een keer uit zwart kaartkarton waarbij de gloeilamp zelf weggeknipt is. Door die twee op elkaar te plakken lijkt het net of de gloeilamp in de lamp aan staat. De zwarte lamp is ook weer met een heel klein beetje Koper ingesmeerd.
De tekst Approved komt van de bijpassende clearstamps.


Ook de tekst Congrats zit op de stempelsheet. De grote pijl is uit zwart kaartkarton gesneden en ook weer een heel klein beetje bewerkt met Koper.


Ik vind het echt een hele stoere mannenkaart geworden en ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Bedankt voor het langskomen en graag tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte

6 opmerkingen:

  1. Mooie stoere mannenkaart Henriëtte. De mallen zijn ook erg leuk/mooi. Ik had de mazzel dat ik de kaart in het echt heb mogen bewonderen en dan ziet het er nog mooier uit, zo met de Goosa Gilding Wax.

    Groetjes, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de meesten het wel lastig vinden om een mannenkaart te maken maar jou is het bijzonder goed gelukt, ik vind hem prachtig. Heel veel stoere details en leuke vorm!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eine wunderschöne Karte, sie gefällt mir sehr gut
    glg Gertrude

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel stoer deze mannenkaart. En ik heb dat ook hoor, dat ik mannenkaarten soms heellastig vind. Nog bedankt dat je Giny hebt ingelicht. Ik kreeg al een berichtje van haar.
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel stoere mannenkaart geworden. Gewe;ldig
    grts leny w
    PSik had een kaart bij Vintage etc gezet. Goed gekomen? Of weer fout? grts leny

    BeantwoordenVerwijderen