Volgers

Zoeken in deze blog

dinsdag 6 februari 2018

Lente

Het is nog lang geen lente maar deze mooie materialen, die bij Kreatrends verkrijgbaar zijn, nodigden mij gewoon uit om maar alvast een lentekaartje te maken. Wel weer heel leuk om te doen, ben de winter eigenlijk al helemaal zat.


De basis van de kaart is gemaakt met een Shape-art mal van Dutch Doobadoo. Deze heb ik getekend op wit cardstock en gemat met papier uit een mooi papierblok van Marianne Design.


Deze bloemen heb ik met de 3 kleinste bloemstansjes van de bloemenset van Precious Marieke gemaakt. De randjes van de bloem en het hartje heb ik bewerkt met Memento Dorps Cantaloupe. Voor het hart van de bloem heb ik het allerkleinste stansje gebruikt. Ik heb ze nat gespoten en met een opbolpen aan de achterkant van de bloemblaadjes deze in vorm geduwd. Daarna heb ik de bloemen omgedraaid en de opbolpen in het midden naar beneden geduwd zodat de bloemblaadjes omhoog komen. Na het drogen heb ik de bloem in elkaar geplakt.


Wat zijn de Gorjuss stempeltjes leuk. Deze heb ik ingekleurd met Derwent potloden en met 3D kit op de bloem gezet. Voor deze achtergrond bloem heb ik de grootste twee stansen gebruikt waarbij ik de voorste ook weer opgebold heb. Achter de bloemblaadjes zit ook 3D kit zodat het mooi bol blijft zitten.

Ook deze leuke tekst van Precious Marieke is op een bloemstansje afgedrukt.
Je kan dus alle kanten op met deze bloemenset, echt heel leuk.
Kijk ook eens hoe mooi de kantrant is die achter de bloem zit. Deze is van Marianne Design en heel leuk om op diverse soorten kaarten te verwerken.


De tulpen komen van 3D knipvel van Precious Marieke. Heel leuk om in combinatie met een plaatje of, zoals ik nu gedaan heb, een stempel te gebruiken.
Ook hier zie je weer hoe mooi het kantje van Marianne Design is.


Nu maar hopen dat de lente ook snel komt, ik heb er al helemaal zin in.

Leuk dat je weer langs bent geweest.
Groetjes Henriëtte3 opmerkingen:

 1. Leuke kaart met een schattige stempel. Mooi ingekleurd.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig kaartje! Ik heb die bloemen in het klein....toch eens proberen op te bollen. Ze worden bij mij zo lelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk voor jaars kaartje,heb er ook zo n zin in dit is mijn te koud.
  groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen