Volgers

Zoeken in deze blog

dinsdag 27 november 2018

Stoere mannenkaart

Tussen alle kerstkaarten door heb ik ook deze gave felicitatie voor een man gemaakt voor Kreatrends. Deze neemt Hennie ook mee naar de hobbybeurs in Groningen (kraam 121 en 122) eind deze week.


De basis van de kaart is gemaakt met de gave Clipboard snijmal van Studio Light uit de Industrial 3.0 serie. Hierin zit de snijmal van het board maar ook 2 gekartelde mallen van de vellen die onder de clip vastgeklemd zitten. Ik heb beide gesneden uit mooi dessinpapier van Studio Light waarbij ik voor de onderste het donkerste vel gekozen heb.


De clip heb ik nog een keer extra gesneden en bewerkt met embossing poeder en de heattool zodat het een metaal look krijgt. Hierna heb ik er ook nog 2 kleuren Coosa Gilding wax overheen gesmeerd voor meer kleur en een verweerd effect.
De tekst is gemaakt met het punch-board wat Hennie nu ook in het assortiment heeft. Hier maak je heel gemakkelijk zelf je teksten mee. Naast de manier die ik bij deze kaart gebruikt heb kan je de letters ook los op je werkstukje verwerken. Dit heb ik gedaan op een envelopje wat binnenkort ook op het blog verschijnt, dus hou het blog goed in de gaten.


De prachtige vlinder heb ik na het snijden en embossen ook bewerkt met Gilding wax. Voor het werken met wax gebruik ik vingerdaubers. Dit werkt heel prettig, je krijgt er geen vieze vingers van maar bovendien voorkomt het dat de Gilding wax in contact komt met je vingers zodat het daardoor niet kan gaan schimmelen.
Daarna heb ik er nog verschillende radartjes (ook bewerkt met Gilding wax) op de vlinder geplakt wat een heel leuk en stoer effect geeft.


De pijl en de stempel komen uit de Industrial 2.0 serie maar passen er perfect bij.


Deze kaart heeft een beetje steampunk invloeden en is heel anders dan jullie gewoonlijk van mij gewend zijn maar ik vond het echt heel leuk om te maken.
Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen inspireren.

Leuk dat je weer langs bent geweest, graag tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte


1 opmerking: