Volgers

Zoeken in deze blog

donderdag 20 december 2018

Houten kerstboom

Gistermiddag werd ik verrast door Jedi met een prachtig cadeau omdat ik het hele jaar weer elke woensdag opgepast had. In het begin kreeg ik daar een kerstpakket als bedankje voor maar omdat ik dat toch telkens veel geld vond heb ik gevraagd om, als ze dan al iets al iets willen doen, het iets van de kinderen zelf kon zijn. Dat bespaart tenslotte ook voor hen veel want in een gekocht kerstpakket zitten ook altijd dingen die je zelf eigenlijk niet gebruikt.
Vorig jaar had ik een prachtig zelfgemaakt wandbord gekregen met daar de foto van Jedi en Juda op, dit jaar had Rianne verzonnen (samen met Jedi) dat het een kerstboom moest worden.... en wat voor eentje!


Rianne is graag in de weer met hout en maakt daar de mooiste dingen mee en zo ook deze kerstboom met kerstballen van houtschijfjes, dennenappels en nog wat versieringstakjes.
Ze heeft aan Jedi en Juda gevraagd wat ze nu het leukst vonden wat ze met mij gedaan hadden dit jaar en dat heeft ze op de kerstballen geschreven.


Helemaal bovenin de boom hangen het jaartal en dat de boom voor mij bedoeld is.


Daaronder spelen want dat doen we vaak. We verzinnen dan leuke spelletjes, maken tenten van kleden over de tafel heen, leggen treinbanen aan, bouwen met duplo en nog veeeeeeel meer.
Ook voorlezen staat op een kerstbal. Boeken van Nijntje en het grote boek van Jip en Janneke gaan iedere week mee in een tas en moeten ook elke week weer voorgelezen worden. Soms wel 15 verhaaltjes van Jip en Janneke achter elkaar. We zitten dan op de bank, ik in het midden en Jedi en Juda tegen me aan. Tegenwoordig moet ik ook mijn zelfgehaakte shawl omdoen en willen zij ieder een flap (de shawl is nogal groot) over hun benen hebben hahaha. Zo gezellig!


Onderaan in de boom hangen er ook nog een aantal.
Kroelen, dat doet vooral Juda heel graag en heel veel. Het liefst zit hij het grootste gedeelte van de dag op schoot met zijn knuffelaapje.
Rietjes neem ik altijd mee in mijn tas. In de kast stonden nog zoveel rietjes, thuis gebruik ik ze niet meer en zij vinden het heel leuk om een rietje uit te kiezen en daarmee uit hun bekers te drinken. Ze moeten toch op, of ik ze nu ineens weggooi of ze nog druppelsgewijs gebruik maakt voor het milieu niet uit en zo wordt er toch nog pret aan beleefd. Als ze op zijn is ook de pret op, kopen doe ik ze niet meer.
Kusje, dat staat ervoor dat we een spelletje hebben wat eigenlijk gelijk is aan het zwaaien.
Als ik kom is Stefan nog thuis. Als hij weggaat willen ze nooit zwaaien zogenaamd omdat het een niet-zwaai-dag is. Ik heb ooit gezegd.... "Nou, niet zwaaien dan, dat mag ook niet". Hun ogen begonnen te glimmen en ze wisten niet hoe snel ze voor het raam moesten gaan staan om..... jawel.... te zwaaien. En zo gaat dat ook als ik aan het einde van de middag wegga. Ik krijg geen kus totdat ik zeg dat ze me geen kus mogen geven hahahaha.


Ook de achterkanten van de kerstballen zijn nog versiert met sterretjes en hartjes.
Echt een heel mooi cadeau wat nu gezellig in de vensterbank staat omdat ik niet denk dat Minoes anders de slingertjes aan de voorkant laat zitten hahaha.
Ik ben echt heel blij met deze prachtige boom, een supermooi aandenken aan alle oppasdagen van dit jaar.

Fijne dag vandaag,
Henriëtte

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige creatie hebben ze voor je gemaakt. Leuk bedacht ook, zo met de houten schijfjes waar op staat wat jullie allemaal doen. Een leuk aandenken voor het oppassen van dit jaar.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende boom heb jij gekregen, Henriëtte. Daar heb je veel meer aan dan aan een kerstpakket. Zo te lezen heb jij veel plezier beleefd aan het oppassen!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi en waardevol cadeau Henriëtte. Volgens mij beleven jullie heel veel plezier tijdens het oppassen ;)
  Alvast hele fijne dagen en een goed en gezond 2019.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zeg, wat een ontzettend leuk cadeau! Onbetaalbaar! Deze boom komt vast elk jaar in je kamer te staan of is het nu elke dag kerst bij oma??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen