Volgers

Zoeken in deze blog

donderdag 13 april 2023

Beterschap

Bloemen kunnen je opvrolijken en dat kan je goed gebruiken als je ziek bent.
Amy Design heeft nu een prachtige nieuwe bloemen snijmal waar je heel snel een kaart mee kan maken zodat deze ook snel met de post mee kan.

 
De basis van de kaart is gemaakt met de nieuwe mal van Dutch Doobadoo Noah. Deze is getekend op kraft papier, uitgeknipt en daarna aan beide kanten op 5,5 cm gerild zodat de zijkanten dichtgeslagen kunnen worden en net over elkaar heen gaan.
Daarna heb ik een 2,5 cm brede band gemaakt die over de dichte kaart geschoven kan worden.
Op deze band zie je al een stukje van het mooie boeket van Amy Design.
 

Opengevouwen ziet de kaart er zo uit. Omdat het makkelijker is bij het vouwen is het designpapier (uit eigen voorraad en uit de oude doos) aangepast door er een klein stukje tussenuit te snijden bij de vouwen.
Het ovale vlak onderaan de kaart heb ik ook gemat. Dit is niet zo bij de originele mal van Dutch Doobadoo maar heb ik gedaan door een stukje designpapier te pakken en die zo in het ovale vak te leggen dat ik de zijkant en de boven/onderkant tegen de mal lagen met de scherpe hoek er net onder. Zo kon ik  hoeken net aftekenen en daarna rond wegknippen.
De tekst komt van een oude stempelsheet van Mery's (nog 1 verkrijgbaar in de webwinkel).


Nog even een close-up van de prachtige snijmal. De grote bloemen zijn gesneden uit roze cardstock en bewerkt met roze memento. De topjes van de schermbloemen zijn aangezet met witte marker waarna sommige schermbloemen na het drogen met een lichtgele marker zijn aangetipt.
Verder zit er nog wat extra touw onderaan het boeket over de snijmal geplakt.


Leuk dat je langs bent geweest, graag weer tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten