Volgers

Zoeken in deze blog

maandag 26 februari 2024

Verjaardagskaart met groot ovaal

Op deze kaart is de mooie stempel Vingerhoedskruid gecombineerd met papierblok Spring Birds.

 
De stempel is gezet op een groot ovaal en ingekleurd met de nieuwe Distress watercolor pencils van Ranger. Deze zijn nieuw in het assortiment bij Craft Emotions. Ze lijken een beetje op krijtjes maar je kan er veel meer mee. Als je de punt slijpt en je vangt het slijpsel op en je daar water aan toevoegt kan je er ook waterverf mee maken. Verder zijn de kleuren hetzelfde als de distress ink en oxide ink zodat je daar heel mooie combinaties mee kan maken.
In een doosje zitten 12 verschillende kleuren en in totaal zijn er 6 verschillende doosjes en nog een aantal losse potloden. 


Het vingerhoedskruid is gekleurd met de kleuren Abandoned coral, Lumberjack plaid, Brushed corduroy, Bundled sage en Forest moss.
Voor de achtergrond heb ik Stormy sky gebruikt.
 
 
Na het kleuren is de buitenste rand bewerkt met Distress Ink Stormy sky en ook de stempels is er met die kleur op gezet.
Daarna is het ovaal op de grootste snijmal van de Big nesting die Deckle ovals geplakt.
 

Als je het ovaal van de voorkant omhoog doet (dit kan doordat ik de bovenkant door een snede van het designpapier heb gedaan) zie je binnenin ook nog de gestempelde tekst in een kleinere Deckle oval.
Onderaan het ovaal (en ook onderaan het ovaal aan de voorkant van de kaart) zitten nog wat uitgeknipte bloemen, blaadjes en vogeltjes.


Gebruikte materialen:
115633/0964 Big Nesting die Deckle ovals
130501/1150 Clearstamps Tekst Gefeliciteerd
130501/5067 Clearstamps Grunge cirkel Gefeliciteerd
306110/7171 Ranger Distress ink pad Stormy sky
106656/3603 Ranger Distress watercolor pencils kit 6
545065/0700 Organza wit
SL-ES-DCPP Paper pad Spring birds
SL-ES-STAMP586 Cleastamps Foxglove
 
Groetjes Henriëtte

1 opmerking: