Volgers

Zoeken in deze blog

woensdag 29 december 2021

Een vouwkaart voor een verjaardag

Vandaag heb ik voor de verandering een verjaardagskaart om te laten zien.
Het model heb ik via een DT-maatje die de kaart op internet had gezien en er een beschrijving van heeft gemaakt. Ze heeft de kaart kleiner gemaakt dan het origineel zodat deze in een gewone enveloppe past wat weer handig is met versturen.
 
 
Dit is de kaart als hij helemaal opgevouwen en dicht gestrikt is. Het designpapier is van een papierset van NoorDesign waar ook bijpassend een knipvellenset bij hoort. Aangezien deze kaart eigenlijk niet zo heel geschikt is om er gewone bloemen en frutsels op te verwerken een prima oplossing.


Als het strikje er vanaf is kan je de hele voorkant goed zien. 


Opengevouwen en plat neergelegd ziet de kaart er zo uit.


Doordat de achterkant van de kaart hetzelfde alleen tegengesteld is en de zijkanten zijn vastgeplakt ontstaat er een groot vlak waar 3 labels in kunnen.


En hier de labels even helemaal op de foto.


Als ik de kaart dan weer opvouw blijft hij een beetje als een harmonica omhoog staan, vandaar dat ook het lintje geen overbodige luxe is om de kaart weer netjes plat te maken en houden.

Het is echt een superleuk model dat te maken is uit 1 A4 cardstock (en dat is inclusief labels). Ook het matten van de kaart vraagt niet veel papier. Ideaal om kleine restjes weg te werken.

Leuk dat je langs bent geweest.
Groetjes Henriëtte

1 opmerking:

  1. Wat een mooie kaart heb je gemaakt ! Zo veel details heb je verwerkt, je kijkt je ogen uit, geslaagd !
    fijne eindejaarswissel,
    grtjs,martina

    BeantwoordenVerwijderen